Svet-Stranek.cz
Osobní stránka na adrese: modryandel.freepage.cz
Nová homeopatie

K čemu nás dovedly zkušenosti s klasickou homeopatií...:Osobní stránka na adrese: modryandel.freepage.cz

K čemu nás dovedly zkušenosti s klasickou homeopatií...

Po studiu jsme nějaký čas praktikovali klasickou homeopatii způsobem naučeným ve škole a byla to doba, kdy jsme si často uškodili "přesným" lékem, vybraným repertorizací, který byl sice rozumově přesný (ve všech ohledech se shodoval  jeho obraz s našimi problémy), ale přesto nám způsobil újmu na zdraví (nebo psychice)        a časem jsme zjistili po mnoha zkušenostech při snaze pomoci homeopaticky sobě,     v rodině a druhým a také po konzultaci s jednou velmi dobrou, jasnozřivou léčitelkou,       že hodně z věcí, které jsme se ve školách učili, jsou ve skutečnosti omylem..

Často homeopati říkají,  že se homeopatiky nedá ublížit. Je to nebezpečný omyl                 a vzhledem k tomu, že je dnes velmi rozšířený, tak se snažíme upozorňovat lidi, že tomu tak není. Špatně vybraným lékem se vkládá do tzv. astrálního těla nemoc a člověk si tím ubližuje. Byli jsme učeni, že pokud je třeba dítě nemocné, že se mohou zkoušet různé léky, dokud něco nezabere a že nemoc tu energii spálí. Je to opět nebezpečný omyl, není tomu tak a je lepší, pokud si maminky nejsou jisté přesným homeopatickým lékem, podat raději Panadol, za který pěkně poprosí, aby děťátku pomohl. 

V době, kdy jsme ještě praktikovali homeopatii klasickým způsobem, jsme si mohli odzkoušet u naší dcerky, která nám před léty snědla jeden homeopatický lék v potenci (ředění) 200CH, že účinek léků nezruší nic. Nepomohl ani kafr, u kterého homeopati tvrdí, že ruší účinek homeopatik. Dcerka nám "pěkně" vykazovala obraz toho léku              a pomohla až paní léčitelka, která prozářením dcerky zrušila jeho účinek. 

Učili jsme se, co všechno může narušit účinek homeopatik, ale zjistili jsme, že ve skutečnosti nic neruší účinek léku. Jeden homeopat zkoušel dávat svým klientům léky do kafe (u kterého se také tvrdí, že ruší účinek homeopatik) a i tak vykazovaly účinek. 

Jistým problémem je i ředění homeopatik, které je běžně k dostání v lékárnách, ať už      u nás nebo v Anglii, odkud většina homeopatů objednává léky. Tyto léky jsou jen              v ředění 5CH, 9CH, 15CH, 30CH, 200CH,...Pokud ale člověk potřebuje ředění 103,5CH, tak nastane problém, protože kupovaný lék neodpovídá přesně. Nastávají potom problémy, které se dnes označují jako léčebná krize apod. Není tomu ale tak. Problém je, že lék neodpovídá na 100% potřebě člověka. Proto tyto léky upravujeme ještě na míru každému člověku, aby jeho záření odpovídalo přesně dušičce člověka..

Potom je tu ještě problém, že v klasické homeopatii se učí některé tzv. konstituční léky podrobně a někteří homeopati předpokládají, že by se do těch obrazů základních léků měl vejít každý. Není tomu ale tak. Často lidem pomáhají tzv.malé léky, které nejsou ani moc probádané (nedělaly se u nich provingy = zkoušky léků na dobrovolnících, aby se zjistilo, co budou vykazovat ). Vzpomínáme si, že jedna naše přítelkyně chodila po věhlasných homeopatech a ti jí dávali různé běžné léky jako coffea apod., které jí ale spíše stav zhoršovaly. Nakonec jsme jí zjistili lék gratiola, který je malým lékem a nikoho nenapadl. Rozumově se totiž dá pojmout v případě dobré paměti hodně léků, ale jsme si jisti po našich zkušenostech, že všechny léky ne a navíc často má homeopat problém vybrat ten správný lék z mnoha, které jsou si někdy velmi podobné. Často jsme dávali     v době, kdy jsme pracovali klasickým naučeným způsobem na problémy zažívacího ústrojí běžné léky jako colocynthis nebo nux vomica apod., jenže mnohdy se problémy      i po několika lécích nezmírnily. Dnes dáme jeden přesný lék a nastává většinou okamžitá úleva u problémů tohoto druhu nebo u bolestí hlavy apod. Zjistili jsme třeba, že často potřebným, ale málo známým lékem na problémy s trávením (akutnější) je okoubaka, která v jednom případě pomohla člověku vyhnout se operaci slepého střeva..

Stejně tak dalším problémem je, že někteří lidé homeopatům neřeknou vše, co je skutečně trápí  nebo nepopíší problémy pravdivě a pak se homeopatům velmi špatně hledá lék a často vyberou něco, co neodpovídá. Intuitivní homeopatií lze naprosto přesně najít lék, aniž by musel k tomu člověk něco říct a z toho léku nám často vyplývá, kde je problém. Lidé, kteří na sobě pracují, mají v těchto lécích zpětnou vazbu jejich snahy a zároveň stále vidí oblast, na kterou se mají aktuálně soustředit a co třeba řešit.. Stejně tak se dá zjistit lék u malých dětí nebo zvířat..

návštěvníků stránky
celkem29 842